Het hebben van een zinvolle dagbesteding is belangrijk.

Je ontleent er zelfvertrouwen aan, zelfrespect. Als je erbij hoort, wordt er op je gerekend en wanneer je er niet bent word je gemist. Het hebben van een vorm van dagbesteding biedt sociale contacten, leert je sociale vaardigheden en vaak ook arbeidsvaardigheden. Je kunt in je werk je talent kwijt en dat maakt je zichtbaar en waardvol

De afdeling werk en dagbesteding is een belangrijk onderdeel van Nostram. Cliënten die worden aangemeld, zullen binnen twee weken worden begeleid naar vrijwilligers(werk) of dagbesteding. Waar nodig krijg je de benodigde begeleiding in het verkrijgen van (vrijwilligers) werk.

Nostram heeft diverse mogelijkheden voor dagbesteding en werk

Werken in een dagcentrum op een groep met begeleiding
Werken in een detacheringsproject met een kleine groep buiten het dagcentrum
Individueel werken, als je graag zelfstandig werkt bij een werkgever

Sport en ontspanning

Dit onderdeel van werk en dagbesteding richt zich op alles wat onder vrije tijd valt. Zo is er een afspraak gemaakt met een lokale sportschool, waarbij de cliënten tegen een gereduceerd tarief kunnen sporten. Ook paardrijden en hondensport hoort tot de mogelijkheden.

Sport geeft ontspanning en zorgt er ook voor dat nieuwe vrienden worden ontmoet en slechte vriendschappen kunnen worden losgelaten.

Foto impressie

Nostram voor begeleid wonen op menselijk nivo.
Bouwenaan een Toekomst.

Samen koken onder begeleiding

Begeleid wonen

begeleid sport en spel

Begeleid werken in de buitenluchts